Monday, 20 February 2017

RESVERATROL MEMBANTU KENCING MANIS

Salam semua, semoga mengamalkan gaya hidup sihat.

Saya ingin berkongsi sedikit tentang penyakit kencing manis. Jangan gelabah, jikalau anda didiagnose kencing manis kerana penyakit ini adalah penyakit yang boleh dikawal dan boleh sembuh dengan resveratrol membantu kencing manis.Image result for kencing manis

Penyakit kencing manis ini adalah disebabkan gula didalam darah tidak boleh disimpan didalam sel badan, yang mana gula itu berlegar-legar didalam darah dan menjejaskan sistem badan yang lain.

Apakah itu insulin?

Insulin adalah satu hormon yang dihasilkan oleh pankreas, ia diperlukan untuk mengubah gula dalam makanan kepada tenaga yang diperlukan oleh sel badan.

Penyakit kencing manis ini terbahagi kepada dua (2) jenis:-

Jenis 1

Kencing manis jenis 1 ini, pankreas tidak dapat menghasilkan insulin untuk menukarkan gula kepada tenaga.
Rawatan dengan cara suntikan insulin.

Jenis 2

Kencing manis jenis 2 pula, menghadapi masalah badan menolak insulin, pankreas menghasilkan insulin tetapi sel badan menolak. Berkemungkinan juga, pankreas mungkin tidak dapat menghasilkan insulin dengan cukup.
Rawatan dengan kawal pemakanan dan tahap gula dalam darah.

Perkara yang perlu, apabila anda menghidap kencing manis:-

1. Jaga pemakanan diet seimbang
2. Senaman meningkatkan sensitiviti insulin terhadap sel badan, memadai dengan berjalan selama sejam, tiga (3) kali dalam seminggu.
3. Makan ubatlah.

Dengan ini, saya mengesyorkan anda mempertimbangkan resveratrol iaitu produk dari Shaklee yang ramuannya 100% semulajadi. Ramuan semulajadilah sumber terbaik didunia.

Image result for 100% shaklee

Resveratrol Shaklee, apakah produk itu?

VIVIX yang mengandungi resveratrol.Hanya sesudu teh setiap hidangan bersamaan sama banyak resveratrol terdapat dalam 100 gelas wine dan dalam VIVIX ada 10 kali lebih power kandungan resveratrol berbanding yang lain.Related imageLIMA (5) PERKARA RESVERATROL MEMBANTU KENCING MANIS

1) Resveratrol boleh membantu memberi perlindungan kepada jantung

2) Meningkatkan peredaran darah anda

3) Melawan Obesiti

4) Menggalakkan panjang umur

5) Mencegah atau menghalang sesetengah kanser.

Q. Bagaimana Resveratrol berfungsi sebagai penawar penghidap kencing manis?

Meningkatkan sensitiviti badan terhadap hormon insulin

Rintangan insulin adalah penyebab utama kencing manis. Bila ianya terjadi, badan akan mengerluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi Resveratrol mampu meningkatkan sensitiviti badan terhadap insulin dan dapat mengurangkan jumlah insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah.

Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam badan

Enzim yang dikenali sebagai enzim SIRT1 haruslah diaktifkan bertujuan bertanggugjawab terhadap rembesan hormon insulin dan enzim


Tahukah anda 1 daripada 5 orang dewasa penghidap kencing manis di negara ini, Malaysia adalah ditangga ke 10 teramai penghidap kencing manis di dunia mengikut Pertubuhan Kesihatan Sedunia. Pemakanan yang tidak seimbang, pencemaran udara dan pelbagai perkara boleh menyumbang kepada radikal bebas dan mengakibatkan terdedahnya pelbagai penyakit.

Ramai yang berpendapat bahawa penghidap kencing manis ini terpaksa makan ubat seumur hidup kan? Sekali lagi,saya mengesyorkan anda untuk mempertimbangkan Vivix sebagai alternatif supplemen penyakit anda. Dengan testimoni yang disediakan dan kajian terbukti keberkesanannya kepada beransur pulih dan sembuh.

Image result for vivix resveratrol

Apa yang terdapat pada VIVIX?Mengandungi 4 bahan aktif yang paling tinggi kandungan Reseveratrol dan Polifenal yang lain.

Image result for vivix resveratrolSelain itu banyak manfaat yang lain yang boleh diperoleh dengan pengambilan yang berterusan.
Image result for vivix resveratrol


Testimoni penghidap kencing manis

Image result for testimoni vivix diabetes

Image result for testimoni vivix diabetes

Sudah banyak kes yang saya temui kembali normal tetapi perlukan ilmu yang betul untuk merawat anda. InsyaAllah kita berikhtiar selebihnya Doa dan mohon Kepada Ilahi. Semoga kembali pulih. Amin

WHATSAPP KAMI

012 528 5658 YANTI
012 298 1583 ADAM
012 528 5658 MIKHAIL


No comments:

Post a Comment